تبلیغات
دستگاه آبمیوه گیری پرو وی جویسر ست ماهیتابه ضد خش اسپایدرپن چاقو سرامیكی یوشی بلید Yoshi Blade سالادساز اسنپ اسلایس | SNAP N SLICE

> رنده برقی آشپزخانه | تمام مارکها

90,000 تومان

> سالادساز اسنپ اسلایس | SNAP N SLICE

23,000 تومان

> خردکن اسلپ چاپ | SLAP CHOP

18,000 تومان

> سیر خردکن دستی گارلیک پرو

10,000 تومان

> تی زمین شوی سطل دار Spin&Go

69,000 تومان

> اسمارت لیدز اصل نگهدارنده طولانی مواد غذایی

16,000 تومان

> جا کنترلی رو مبلی Arm rest organizer

14,000 تومان

> خرید ظرف غذای کودک Universal Gyro Bowl

12,000 تومان

> تخم مرغ شکن EZ CRACKER

9,000 تومان

> رخت آویز جادویی واندر هنگر

7,000 تومان

> آبلیمو گیری دستی

7,000 تومان

> ظروف نگهدارنده غذا و میوه آلویز فرش

25,000 تومان

> گردگیر دستی گوداستر | GO DUSTER

25,000 تومان

> دستگاه روکش بهداشتی سطح توالت فرنگی

160,000 تومان

> گـوی جادویی شستشوی لباس مخصوص ماشین لباسشویی 287

38,000 تومان

> پتوی برقی

120,000 تومان

> میز چند حالته تیبل میت

32,000 تومان

> بازکردن در با تلفن

43,900 تومان

> دستگاه آبمیوه گیری پرو وی جویسر

79,000 تومان

> دستگاه صابون ریز اتوماتیك Soap Magic

32,900 تومان

░▒ ღஜلوازم خانگی صنامღஜ ▒░ - راهنمای استفاده از یخچال فریزر و ساید

فروشگاه رضانژاد نمایندگی انحصاری فروش لوازم خانگی شرکت صنام در استان اردبیل09128344003_04525242282

راهنمای استفاده از یخچال فریزر و ساید

نویسنده :حسین رضانژاد
تاریخ:جمعه 9 فروردین 1392-09:09 ق.ظ

مواد غذایی قبل از فریز شدن باید به طور مناسب بسته بندی شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست ندهند و سرمای فریزر و خشکی محیط آن موجب خراب شدن مواد غذایی نشود.

آیا روش علمی فریز کردن مواد غذایی را می دانید؟
مواد غذایی قبل از فریز شدن باید به طور مناسب بسته بندی شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست ندهند و سرمای فریزر و خشکی محیط آن موجب خراب شدن مواد غذایی نشود. نکته مهم این است که پیش از بسته بندی مواد غذایی،میزان مورد نیاز در هر بار مصرف مشخص شود، چرا که بسته غذایی خارج شده نباید به هیچ عنوان دوباره به فریزر بازگردانده شود. اگر مواد غذایی به طور صحیح بسته بندی شوند و به سرعت در دمای فریزر سرد شوند، کیفیت خود را بیشتر حفظ کرده و مدت ماندگاری شان افزایش می یابد ولی پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذایی به ظاهر سالم هستند، اما هیچ گونه ارزش تغذیه ای نداشته و به تفاله تبدیل می شوند.
فریز کردن وحفظ ارزش مواد غذایی
آنچه در اینجا می آموزیم بررسی اصول صحیح فریز کردن مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات است . چرا که می توان با رعایت اصول صحیح فریز کردن موادغذایی، کیفیت مواد غذایی را حفظ کرد تا با آسودگی بیشتری ازاین مواد استفاده کرد
شرایط بسته بندی :
مواد غذایی پیش از فریز شدن نیاز به بسته بندی مناسب دارند تا عطر و طعم و مزه ، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست نداده و سرمای فریزر و خشکی محیط آن باعث خراب شدن مواد غذایی نشود.
به طور کلی بسته بندی انتخابی باید شرایطی به این شرح داشته باشد:
1- مقاوم به خروج رطوبت مواد غذایی (حفظ رطوبت طبیعی موادغذایی داخل بسته) .
2-با دوام و مقاوم به نشتی مواد از داخل بسته به بیرون.
3-مقاوم به ترک و شکستگی در مقابل دمای پایین فریزر.
4- مقاوم به نفوذ چربی، روغن .
5- مقاوم به نفوذ بو از محیط فریزر به داخل بسته.
6-حفظ بو و عطر و طعم موادغذایی .
7- استاندارد بودن موادی که ظرف یا کیسه نایلون بسته بندی از آن تهیه شده است.
انواع بسته بندی :
در منازل دونوع بسته بندی برای فریز کردن مواد غذایی استفاده می شود که شامل انواع ظروف در دار از جنس های مختلف چون پلاستیک و فلز (نوع شیشه ای کمتر متداول است) و بسته بندی با کیسه نایلون یا پلاستیک های زیپ دار ویژه بسته بندی. سطح صاف کف و دیواره های ظروف، خارج کردن موادغذایی از ظرف و استفاده از موادغذایی را آسان می کند، به اضافه اینکه می توان بارها و بارها از این ظروف استفاده کرد. دهانه گشاد ظروف برداشت موادغذایی از آنها را آسان می کند؛ اما درباره ظروف پلاستیکی باید مقاومت ظرف به دمای پایین در نظر گرفته شود، چرا که بسیاری از ظروف پلاستیکی در اثر سرما ترک برداشته یا می شکنند.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که مواد غذایی در ظروف شیشه ای در فریزر گذاشته شوند، چون این ظروف ترکیبات شیمیایی ندارند که با مواد غذایی ترکیب شوند. اما باید هنگام پر کردن این ظروف از ماده غذایی، مقداری فضای خالی در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از یخ زدن ماده غذایی، ظرف نشکند. اگر چه در فریز کردن درست مواد غذایی، تغییر در عطر و طعم و بوی آنها ایجاد نمی شود، اما از ارزش غذایی آنها کاسته می شود، به ویژه اگر مواد غذایی بیشتر از زمان استاندارد در فریزر نگهداری شوند.
استفاده از کیسه نایلون به جهت قیمت پایین و عدم نیاز به شست و شوی مجدد و امکان استفاده از فضای بیشتر به جهت امکان چیدن کیسه های روی هم بسیار رایج است. اما آنچه در این نوع بسته بندی بسیار مهم است توجه به مقاومت کیسه ها در مقابل نشتی، سرما، پاره شدن یا باز شدن درز کیسه ها در اثر سرمای فریزر و مقاومت به نفوذ یا خروج عطر و طعم، بو و رطوبت طبیعی مواد غذایی است که بی شک با انتخاب کیسه نایلون مناسب می توان به خوبی از ماده غذایی بسته بندی شده محافظت کرد.
بهترین زمان مصرف :
بهترین زمان مصرف حداکثر سه ماه پس از فریزکردن برای موادغذایی با مدت ماندگاری بالا (مانند میوه ها و سبزیها) و برای موادغذایی با مدت ماندگاری پایین حداکثر یک ماه پس از فریزکردن است.
برای جلوگیری از این عارضه می‌بایست گوشت، میوه، و سبزی‌های یخ زده و سایر مواد غذایی را به درستی در یخچال و فریزر نگهداری کنید. با نظارت صحیح بر روی مواد غذایی ذخیره شده نه تنها ظرفیت سرمایی دستگاه افزایش پیدا می‌کند بلکه از فساد مواد غذایی نیز جلوگیری بعمل می‌آید.
شما باید تمام مواد غذایی که در یخچال و فریزر قرار داده اید را خارج کنید. در حین تمیز کردن یخچال، غذاهای یخ زده و فاسد شدنی را درون ظرف یخ قرار دهید.
موادی که به خاطر نمی آورید چه زمانی خریداری کرده اید و یا تاریخ مصرف آنها گذشته است را دور بیندازید.
طبقات مختلف یخچال و فریزر، درب، جا میوه ای، و سایر قسمت‌ها را با آب گرم و مواد شوینده تمیز کنید.
در صورت وجود یخ، دستگاه به میزان انرژی بیشتری برای خنک کردن نیاز پیدا می‌کند و موتور باید مرتباً کار کند.
سینی‌های هر طبقه را بیرون بیاورید، طبقات را با آب ولرم و مایع شوینده تمیز کرده، خشک نمایید و مجدداً آنرا در جای خود قرار دهید.
برچسب‌های تهیه کنید و روی آن تاریخ خرید کالا، و اطلاعات مورد نیاز دیگر را بنویسید؛ میوه، سبزی، و گوشت را هر کدام جداگانه بسته بندی نمایید.
هر چند وقت یکبار وسایل جدید را عقب‌تر و قدیمی‌تر‌ها را جلوی دید قرار دهید تا آنها را زودتر مصرف کنید. مواد فاسد شدنی را در طبقات میانی قرار دهید تا زودتر از آنها استفاده نمایید.
مواد مشابه را کنار هم بگذارید؛ موادی را که در فریزر قرار می‌دهید بسته بندی کنید، مایعات را درون ظرف‌های در بسته بریزید. ظرف‌های درباز رطوبت ماده غذایی را در محیط منتشر کرده و آنرا خشک می‌کنند و سبب می‌شوند که کمپرسور شدید‌تر کار کند.
هفته ای یکبار مواد غیر ضروری را خارج کنید. غذاهایی که فکر می‌کنید قابل مصرف نیستند و یا تاریخ مصرفشان گذشته و فاسد شده اند را دور بریزید و اگر لکه‌هایی از مواد غذایی درون یخچال به جا مانده بود آنرا با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.
لازم است که در هنگام خرید یخچال و فریزر به نکات زیر توجه فرمایید:
مصرف کنندگان بایستی در موقع خرید یخچال و فریزر به برچسب انرژی دقت کنند که دارای بیشترین بازدهی و کارآیی باشد.
حجم یخچال و فریزر با توجه به نیاز و تعداد افراد خانواده و شرایط زیست محیطی انتخاب گردد. در بسیاری از موارد یک یخچال فریزر 14 فوت یا حتی 12 فوت می تواند نیاز یک خانواده دو تا چهار نفری را برآورده سازد.
یخچال و فریزر هایی خریداری شود که خود یخچال – فریزر بدون دخالت مصرف کننده در زمان لازم برفک ها را آب کرده و بدین ترتیب مصرف انرژی کاهش یابد. در غیر این صورت برفکها را به طور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک مصرف انرژی بالا می رود.
بازده فریزرهای صندقی 10 تا 25 در صدر بیشتر از انواع ایستاده آن می باشد. زیرا بهتر عایق کاری شده اند و هنگامی که در آن باز است هوا وارد آن نمی شود.
یخچال هایی که در بالا و پایین خود به فریزر مجهز هستند، بیشترین بازدهی را دارند. در حقیقت یخچال هایی که در پایین خود فریزر دارند، 16% از مدل هایی که فریزر در کنار آنها قرار می گیرد، کمتر انرژی مصرف می کنند.
یخچال و فریزر را درمجاورت دستگاه های گرما زا و همچنین زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید چون مصرف انرژی آن افزایش می یابد. در صورتی که امکان رعایت این نکته مهم نباشد با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنید.
مطمئن شوید که سطح زیر یخچال به درستی تراز است. زیرا در این حالت در یخچال به صورت اتوماتیک بسته می شود. اگر سطح زیر یخچال صاف نیست حتماً با قرار دادن چیزی در زیر آن، یخچال را تراز کنید. چرا که اگر در یخچال بطور کامل بسته نشود، کارکرد درستی نخواهد داشت و در نهایت مصرف انرژی آن افزایش می یابد.
اگر شما دو یخچال یا فریزر در منزل خود دارید، از یکی از آنها صرف نظر کنید. زیرا یخچال اضافی می تواند در سال هزینه قبض برق منزلتان را افزایش دهد.
یخچال و فریزر نباید در دمای زیر 7 درجه سانتی گراد قرار یرد. زیرا ماده سردساز آن به خوبی عمل نخواهد کرد.
پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازه 20 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد.
لازم است لوله های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دو بار گرد گیری شوند. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد.
از کنار هم چیدین ظروف و مواد غذایی پرهیز کنید چون این کار گردش هوا را در یخچال یا فریزر دچار اختلال کرده و سبب فزایش مصرف بر می شود.
از باز و بسته کردن بی مورد در یخچال و فریزر خوداری نمایید.
در صورتی که ناچار به جابجایی یخچال می باشید حداقل دو ساعت بعد از جابجایی از روشن کردن یخچال جلوگیری کنید.
مواد غذایی را پیش از سرد شدن کامل در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال بویژه فریزر خودداری کنید. این کار سبب ایجاد فشار زیادی بر موتور خوهد شد.
جهت نگهداری مواد غذایی، پس از گذاشتن آنها در کیسه فریزر، در آنها را به صورتی ببندید که دیگر هوای اضافی در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روی هر یک از کیسه ها برچسبی که حاوی مطالبی همچون نام مواد غذایی، نوع آن (سرخ شده، پخته وخام و ....) و تاریخ منجمد کردن باشد را بچسبانید. چنین برچسبی را با اطلاعات کلی تر شامل فهرست مواد غذایی داخل هر سبد، کشو، قفسه و یا طبقه نیز تهیه کرده و در محل مناسب بچسبانید. به این ترتیب دستیابی به مواد غذایی مورد نیاز بسیار آسان خواهد شد.
سعی کنید از منجمد کردن مواد غذایی و سبزیجات در فصل هایی که دسترسی به مواد غذایی تازه وجود دارد، حتی الامکان خودداری نمایید.
نوار لاستیکی در یخچال و فریزر به مرر زمان انعطاف و کارآیی خود را از دست می دهد. توصیه ی شود که سالی یک بار سالم بودن نوارها کنترل شود تا درصورت کوچکترین نشتی هوا، نسبت به تعویض آنها اقدام گردد. برای این آزمایش از قرار دادن یک برگه کاغذ بین در و بدنه استفاده نمایید اگر برگه محکم در جای خود قرار نگرفت یا به راحتی بیرون کشیده شد، احتمالاً لاستیک های اطراف یخچال خراب شده اند.
از قرار دادن انواع قوطی های کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالن ها و بطری های حاوی شربت، ترشیجات، شیشه های ربا، عسل و ... در یخچال خودداری کنید. این کار باعث اشغال بی مورد فضای یخچال و فریزر و به تبع آن افزایش مصرف انرژی دستگاه خواهد شد.
افتادگی در یخچال یا فریزر به علت وزن آن باعث جدا شدن نوار لاستیکی از بدنه می شود که می بایست نسبت به تعویض لولای در اقدام گردد تا از اتلاف انرژی به جهت خروج هوای سرد یخچال جلوگیری شود. بهتر استفاده از پر کردن و سنگین شدن در دستگاه جلوگیری کنید.
از گذاشتن بطری های حاوی نوشابه های گاز دار در قسمت جایخی یخچال ها و یا قرار دادن آنها در فریزر جداً خودداری نمایید. این کار باعث می شود تا پس از انجماد کامل مایع در داخل بطری، بطری شکسته و مایع آن در داخل دستگاه پراکنده شود. عدم رعایت همین موضوع باعث می شود تا حداقل زمانی بین 10 تا 15 دقیقه در یخچال- فریزر را برای تمیز کردن ناشی از ترکیدن بطری باز بگذاریم که خود باعث اتلاف انرژی خواهد شد.
باید توجه داشت که تنظیم صحیح و به موقع ترموسات یخچال و یا فریزر با عنایت به مواردی همچون حجم و میزان مواد غذایی درون آنها، محل قرار گرفتن یخچال و فریزر و دمای محیط وسایل مزبور، نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی این وسایل خواهد داشت و به عبارتی تنظیم نادرست و یا عدم تجه به تنظیم به موقع ترموسات باعث فاسد شدن و یا یخ زدگی مواد غذایی و به تبع آن افزایش صرف انرژی خواهد شد. بنابراین درجه ترموسات فریزر را بین 15 تا 18 درجه زیر صفر و درجه ترموسات یخچال را بین 2 تا 4 درجه بالای صفر تنظیم کنید. تنظیم درجه حرارت روی حدود 5 درجه پایین تر از میزان تعادل، می تواند سبب افزایش مصرف انرژی تا حدود بیش از 20% شود.
*** در خرید دستگاه به بسته شدن کامل درها و مرغوبیت چسبندگی نوار لاستیکی در یخچال و فریزر دقت و توجه کنید.
ضروری است ظروف و اشیایی که داخل یخچال – فریزر می گذارید، تمیز و بدون بو باشد.
برای شستشوی جداره های داخل یخچال - فریزر، چه هنگامی که برای اولین بار می خواهید از این وسیله استفاده کنید و چه زمانی که قصد تمییز کردن آن را دارید، از مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین (هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین) و یک قطعه اسفنج نرم استفاده کنید و سپس آن را با پارچه ای نرم و تمیز خشک نمایید.
*** پس از هر بر شستشو برای یکنواخت شدن سرمای داخل یخچال – فریزر باید چند ساعت یخچال – فریزر خالی بوده و با در بسته کار کند.
از گذاشتن هرگونه پاره، مقوا یا روزنامه بر روی طبقات یخچال باید جداً پرهیز کنیم. این کار از گردش هوا در یخچال جلوگیری می کند و مصرف برق آن را افزایش می دهد.
باید توجه داشت که گاز مورد استفاده در یخچال های کنونی، کلروفلوروکربن (CFC) است. انتشار این گاز در هوا منجر به کاهش لایه ازن می شود. می بایست متوجه خطر چنین گازهایی برای محیط زیست باشیم و در صورتی که یخچال – فریزر ما از کار بیفتد و غیر قابل تعمیر باشد، هنگام تخلیه آن باید با احتیاط عمل کنیم.
*** داخل یخچال را هر چند وقت یکبار با محلول جوش شیرین و آب پاک کنید.
*** نوار پلاستیکی در یخچال و فریزر را هر چند یک بار تمیز کنید (و یا گفته می شود به منظور بهتر شدن چسبندگی نوار لاستیک و بهتر بسته شدن در یخچال و فریزر دستمالی که با آب گرم خیس شده باشد روی نوار پلاستیکی بکشید. در ضمن برای حصول اطمینان از خوب بسته شدن در یخچال و فریزر روزنامه را لای در قرار دهید. اگر روزنامه آزاد نبود و درنیامد، معلوم می شود که نوار لاستیکی سالم است) و نیز برای جلوگیری از نشت هوا، سالی یک بار آن را بررسی نمایید.
*** لوله های پشت یخچال و فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری نمایید.
*** مواد غذایی گرم را قبل از سردشدن کامل، در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال و فریزر خودداری نمایید.
*** مواد غذایی را با نظم خاص و با برچسب هایی که محتویات کیسه و تاریخ انجماد را مشخص کند، در فریزر بچینید.
*** برای این که هوا گردش کند از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر بپرهیزید.
*** اگر فریزر و یا یخچال دومی دارید که از آن کمتر استفاده می کنید، آن را خاموش نمایید.
*** فریزر پر بهتر از فریزر خالی عمل می کند؛ به خصوص هنگام قطع برق اگر فریزر شما پر نیست، بهتر است آب را در ظروف پلاستیکی بریزید تا یخ بزند. بدین ترتیب فریزر خالی نمی ماند.
*** بهتر است یخچال ها و فریزرهای مجهز به برفک زدای دستی و یا نیمه خودکار به طور منظم برفک زدایی شوند. تشکیل یخ روی پیچه های داخلی به معنی آن است که کمپرسور مجبور شده است مدت طولانی تری کار کند تا درجه حرارت را در حد مشخصی نگه دارد و این سبب اتلاف انرژی می شود. اگر در منطقه ای بسیار گرم و مرطوب زندگی می کنید و از تهویه مطبوع نیز استفاده نمی کنید و برفک زدایی یخچال شما نیز خودکار نیست، حتما خودتان این کار را انجام دهید. بعد از این کار می توانید ترموستات را روی درجه گرمتری قرار دهید که سبب صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی می شود.
*** مواد داخل فریزر را علامت گذاری کنید تا بتوانید به راحتی هر یک را تشخیص دهید. در این صورت احتیاجی نیست که هنگام انتخاب مواد لازم در فریزر را مدت زیادی باز بگذارید.



 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر